Apple

Apple laptop accu’s

Op zoek naar een vervangende laptop accu voor je Apple Macbook? Voor zowel apple Macbooks als Macbooks PRO kun je voordelig een nieuwe accu kopen. Zo kun je weer overal gebruik maken van je laptop. Onderweg, thuis, op school en op kantoor. Bekijk nu het assortiment aan laptop accu’s en vind een laptop accu voor jouw laptopmodel!

Resultaat 1–24 van de 207 resultaten wordt getoond

Apple laptop accu niet meer goed?

Een laptopbatterij is een batterij die speciaal is ontworpen om een laptopcomputer van stroom te voorzien. Laptopbatterijen zijn er in twee hoofdtypen: nikkel-cadmium (NiCd) en lithium-ion (Li-ion). Laptopbatterijen zijn meestal verwijderbaar en kunnen worden vervangen door een nieuwe batterij wanneer de oude leeg raakt.

Laptopbatterijen hebben een beperkte levensduur. Het aantal oplaadbeurten dat een batterij nodig heeft voordat deze moet worden vervangen, hangt af van het type batterij, maar varieert doorgaans van 300 tot 500 oplaadbeurten.

Laptopbatterijen moeten worden opgeladen wanneer ze bijna leeg zijn, niet wanneer ze al vol zijn. Een laptopbatterij die constant voor 100% wordt opgeladen, zal sneller verslijten dan een batterij die regelmatig tussen 50% en 80% wordt opgeladen.

Vervangende Apple accu kopen

Het vervangen van de batterij van uw Apple-laptop is een relatief eenvoudig proces dat in een paar minuten kan worden voltooid. Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier en een nieuwe batterij. De eerste stap is het verwijderen van de schroeven die het batterijdeksel op zijn plaats houden. Pas op dat u geen van de schroeven kwijtraakt, aangezien ze klein zijn en gemakkelijk misplaatst kunnen worden. Nadat de schroeven zijn verwijderd, kunt u het deksel optillen en opzij leggen.

De volgende stap is om de oude batterij los te koppelen van het moederbord. Er zijn twee connectoren op de batterij en u moet op elke connector drukken terwijl u voorzichtig aan de kabel trekt totdat deze loskomt. Nadat de connectoren zijn losgekoppeld, kunt u de oude batterij verwijderen en opzij leggen.

Nu is het tijd om de nieuwe batterij te installeren. Zorg ervoor dat de connectorpinnen naar beneden zijn gericht voordat u ze op het moederbord aansluit. De connectoren op de batterij hebben een kleurcode en moeten in de overeenkomstige sleuven worden gestoken. Zodra de batterij is aangesloten, kunt u het deksel terugplaatsen en naar beneden drukken om het op zijn plaats vast te zetten. Nu hoef je de accu alleen nog op te laden door te laptop te voorzien van stroom.