Laptop zonder accu gebruiken?

Laptop zonder accu

Is je laptop accu echt kapot? Dan vraag je je waarschijnlijk af of je laptop nog veilig te gebruiken is met enkel en alleen de laptop adapter.

Ook zijn er mensen die van mening zijn dat het beter is om de accu er niet in te laten zitten, zodat de accu langer meegaat. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Kan een laptop zonder accu werken

In de meeste gevallen kun je een laptop gewoon gebruiken wanneer de laptop accu verwijderd is. Zolang hij uiteraard maar aangesloten is op het net. (Stekker in het stopcontact). In sommige gevallen werkt het niet. Dit kan zijn als er een mechanisme is ingebouwd die voorkomt dat de laptop kan werken zonder accu. In dat geval zul je toch echt een nieuwe accu moeten aanschaffen. Er zitten echter wel een aantal nadelen aan het gebruiken van je laptop zonder accu.

Nadelen laptop zonder accu

  • Het nadeel van een laptop gebruiken wanneer de accu verwijdert is, kan zijn dat de stabiliteit van de laptop minder is. Vaak vult de accu een groot deel van de ruimte aan de onderzijde op. Dit in combinatie met de rubbertjes onder de accu kan resulteren in een minder stabiele laptop.
  • Wanneer zich een stroomstoring voordoet, kun je mogelijk de gegevens die je nog niet had opgeslagen verliezen. Ook is dit niet goed voor de laptop. Met een accu zou de laptop gewoon aan blijven.
  • Een ander risico is dat je adapter stekker soms niet goed erin kan zitten waardoor je laptop kan uitvallen.
  • Een accu in goede conditie te lang niet opladen zorgt ervoor dat hij leeg raakt. Je kunt beter je accu niet volledig leeg laten lopen in verband met de levensduur. Wanneer je dus je goed werkende accu niet in je laptop stopt en deze te lang laat liggen, dan raakt hij (te) leeg.

Zonder accu starten als de laptop niet opstart

Soms kan het zijn dat de accu voorkomt dat de laptop op kan starten. Om te controleren of dit inderdaad de oorzaak van het probleem is, kun je de laptop accu verwijderen om vervolgens de laptop op te starten met enkel de laptop adapter aan het stroom. Start de laptop goed op? Dan weet je dat het aan de accu lag. Start de laptop nog steeds niet? Dan kan het ook nog zijn dat de laptop adapter niet meer werkt.

5 gedachten over “Laptop zonder accu gebruiken?”

  1. eindelijk een goed antwoord op mijn vragen. Mijn laptop verplaats ik nooit en de accu is bijna leeg, laadt niet meer op. Kan er dus gewoonl mee werken op netstroom lees ik.Inderdaad lelijk zo’n gat maar niemand ziet het toch!

  2. ik vergat te vragen of je de lege accu gewoon in de laptop kunt laten zitten, ook als die niet meer oplaadt. Kan dat geen kwaad als de laptop uitgeschakeld op netstroom aangesloten blijft of moet de stekker er steeds uit.
    Alvast dank voor het antwoord.

    1. Het zou kunnen zijn dat dan je laptop adapter niet of niet goed meer werkt. Maar je zou beter een vervangende laptop accu kunnen kopen in dit geval lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *