Laptop accu vervangen handleiding

Laptop accu vervangen nodig?

Is je laptop accu defect of niet goed meer? Dan kun je je laptop accu vervangen. Maar hoe je dat? Het vervangen van je laptop accu leggen we uit met de handleiding op deze pagina.

Voordat je gaat beginnen met het kopen van een nieuwe laptop accu en het vervangen ervan, moet je zeker weten of het echt nodig is. Je kunt je Laptop accu testen met software om zeker te weten of je laptop accu aan vervanging toe is.

Wanneer je laptop accu vervangen:

 1. Geeft je laptop aan dat de accu niet goed is?
  Na verloop van tijd kan de conditie van de laptop accu verslechteren. De laptop kan dit detecteren en de melding laten zien: “Overweeg de accu te vervangen“. Deze melding is gebaseerd op de hoeveelheid keren dat je de laptop accu hebt opgeladen en wat de maximale capaciteit die de accu heeft op dit moment is. Wanneer je deze melding krijgt dan is het zeer waarschijnlijk dat je ook echt de laptop accu moet vervangen.
 2. Wanneer de laptop accu snel leeg is
  Het is gebruikelijk dat de laptop accu steeds minder lang mee gaat naarmate de jaren verstrijken. De capaciteit die de accu heeft gaat steeds meer achteruit. Ende laptop werkt steeds minder efficiënt. Dat kan door software op de achtergrond zijn of door vervuiling van de laptop waardoor bijvoorbeeld de koeling minder goed werkt en meer stroom verbruikt. Je kunt natuurlijk de stroombesparing inschakelen, maar als dit niet helpt kun je beter de accu vervangen.
 3. Als de capaciteit van de accu te weinig is
  De hoeveelheid accu capaciteit die over is gebleven valt uit te lezen. Sommige laptop fabrikanten leveren deze test software standaard mee. Dit zijn programma’s zoals Battery care waarmee je de capaciteit kunt meten. Als er veel minder capaciteit is dan wanneer je de laptop hebt gekocht, dan kan het het waard zijn om de laptop accu te vervangen zodat je weer langer zonder stroom de laptop kunt gebruiken.
 4. Als de laptop accu niet wordt herkend door de laptop
  Werkte de laptop accu voorheen goed, maar wordt hij nu niet meer herkend? Dan kan het zijn dat de accu defect is geraakt. Dat kan door slijtage komen of door bijvoorbeeld een stroompiek of blikseminslag. Je kunt in dit geval proberen of het werkt om de laptop accu opnieuw te plaatsen. Soms werkt dit, maar soms doet de accu niks meer. In dat geval is het aan te raden om de accu te vervangen. Windows geeft hierbij vaak ook een rood kruis door het accu icoontje rechtsonderin.

Mijn accu van de laptop moet vervangen worden

Accu laptop vervangen interne accuAllereerst moet je natuurlijk de vervangende laptop accu kopen. En dat kan hier via Acculaptop.nl

Vervolgens is de vraag hoe kan ik mijn laptop accu vervangen? Het hangt ervan af of je accu zoals standaard direct te plaatsen is of dat je een interne accu hebt. Bij een interne laptop accu moet je namelijk je laptop open schroeven. Bij een standaard laptop accu kun je de schuifjes aan de onderkant gebruiken om de laptop accu te plaatsen. We nemen de stappen in onze handleiding door.

Accu vervangen in de normale situatie

Een normale laptop accu vervangen is makkelijk. Je kunt de schuifjes onderop de laptop gebruiken en iedereen kan dit. Volg de volgende stappen:

 1. Zet de laptop uit.
 2. Haal de laptop oplader eruit.
 3. Sluit het scherm oftewel de deksel van de laptop
 4. Dan kun je de laptop omdraaien zodat je naar de onderkant kijkt
 5. Zoek naar één of meerdere schuifjes op de onderkant.
 6. Kijk welke kant je op moet duwen om de schuifjes te bewegen.
 7. Houd de schuifjes opengeschoven.
 8. Til of schuif de accu uit de laptop.
 9. Plaats de vervangende laptop accu op dezelfde plek terug.
 10. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 11. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 12. Start de laptop weer op.

Een interne laptop accu vervangen

Een interne accu vervangen is iets complexer dan het vervangen van een standaard accu. Hiervoor dient u de laptop open te schroeven. Tevens kan er veel verschil tussen types en merken zitten tussen de handelingen die gedaan moeten worden. We verwijzen graag naar de handleiding en/of website van de fabrikant voordat u de interne accu gaat vervangen zodat u weet welke schroeven u los moet maken. De volgende handelingen zijn normaal gesproken nodig om een interne accu te vervangen:

Het vervangen van een interne laptop accu is wat lastiger. Dit zijn de stappen:

 1. Ze de laptop helemaal uit.
 2. Ontkoppel de lader en andere kabels van de laptop.
 3. Sluit het scherm / de deksel van de laptop.
 4. Draai de laptop om zodat je de onderkant ziet.
 5. Draai de schroeven los om de cover van de onderkant af te halen.
 6. Verwijder het cover van de onderkant van de laptop.
 7. Stel vast waar de accu zit en hoe deze vast zit (kabel en evt. schroeven),
 8. Maak de kabel los die de accu met het moederbord verbindt.
 9. Draai eventuele schroeven los waar de accu mee vast zit.
 10. Til of schuif de accu uit de laptop.
 11. Plaats de nieuwe laptop accu op dezelfde wijze als de oude.
 12. Plaats eventuele schroeven terug waar de oude accu mee vast zat.
 13. Draai eventuele schroeven vast zodat de accu vast zit.
 14. Sluit de kabel van de nieuwe accu aan op het moederbord.
 15. Plaats de cover weer terug.
 16. Draai alle schroeven van het cover weer goed vast.
 17. Draai de laptop weer om en open het deksel.
 18. Koppel de adapter weer aan de laptop.
 19. Start de laptop weer op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *