‘Accu vervangen’ laptop melding

Accu vervangen

Krijg je de volgende melding op je laptop te zien?

Overweeg de accu te vervangen

accu vervangen meldingWat houdt de melding in?

De melding ‘Overweeg de accu te vervangen’ houdt in dat de capaciteit van de accu minder is geworden. Oftewel de accu kan niet meer zo lang mee met één lading als dat hij oorspronkelijk kon. De melding verschijnt wanneer de oplaadcapaciteit is gedaald tot 40% of minder. De melding is niet gevaarlijk en heeft niets te maken met oververhitting of andere gevaren. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat je laptop sneller op is vanwege de verminderde capaciteit. Je moet dus wel oppassen met niet opgeslagen werk wanneer je niet aan de lader zit.

Kan ik de melding uitzetten?

Wanneer je op de batterij rechtsonderin de taakbalk klikt dan opent zich een informatiescherm. Hierna verschijnt de melding ‘Overweeg de accu te vervangen’. Hierbij is ook een aangevinkt vinkje te zien die aangeeft dat je een waarschuwing ontvangt wanneer de accu moet worden vervangen. Deze kun je uitvinken om de melding niet meer te krijgen.

Tijd voor een nieuwe accu

Je kunt de melding negeren. Vooral wanneer je je laptop niet vaak onderweg gebruikt. Wil je toch liever overal je laptop kunnen gebruiken en je geen zorgen hoeven te maken over dat je laptop snel kan uitvallen? Dan kun je toch beter een nieuwe accu kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *