Laptop accu laadt niet meer op! Wat nu?

Laptop accu laadt niet op

Je accu van je laptop laadt niet meer op, dit is een erg vervelend probleem. Je laptop moet constant aan het stroom en je kan je laptop niet meer gebruiken zonder dat je aan het stroom zit. Gelukkig hebben wij het de oplossing voor jou gevonden! Hoe weet je zeker dat het je accu is?

 • Je laptop accu laadt niet meer op

Misschien de meest voor de hand liggende constatering, maar de accu biljft op een bepaalt percentage hangen en laadt gewoon niet op. Hij blijft bijvoorbeeld op 50% hangen. In vele gevallen betekent dit niet dat de zelf laptop stuk is, maar de accu.

 • Je laptop geeft een melding dat de accu op 0% blijft staan

Als de adapter nog steeds goed functioneert, maar de accu blijft op 0% hangen, is de kans groot dat de accu defect is. De accu kan nog wel worden uitgelezen, alleen niet meer worden opgeladen. Mocht dit bij jou het geval zijn, is de accu aan vervanging toe. 

 • Accu wordt niet meer herkend door je laptop

Als de laptop accu altijd goed heeft gefunctioneerd, maar plotseling niet meer door de laptop wordt gezien / herkend, is de accu niet meer in orde. Het is een optie om de accu te verwijderen van je laptop en daarna weer opnieuw te plaatsen. Soms herkent de laptop de accu dan wel weer, misschien functioneert hij dan weer goed. Laadt de laptop accu niet meer op? Dan zal de accu defect zijn. 

 • Melding op je laptop ‘Overweeg de accu te vervangen’

Mocht u uw laptop al een lange tijd hebben en uw laptop geeft aan ‘Overweeg de accu te vervangen’, zal de accu van uw laptop stuk zijn. Ga dan opzoek naar een nieuwe laptop accu.

 • Softwarematig testen

Als je niet zeker bent van alle bovenstaande. Kan je ook een softwarematige test uitvoeren. Lees hier hoe je dit kan doen!

Laptop accu laadt niet meer op! Wat kan je eraan doen!

Nieuwe accu kopen

Je laptop accu laadt niet op, wat kun je doen? Een nieuwe accu kopen voor je laptop kan in dit geval de oplossing zijn. Vind je accu op Acculaptop.nl. Er zijn accu’s van onder andere de merken: Acer, Dell, HP; Asus, Samsung, Sony, Packard bell, Apple, Blue Basic, Fujitsu, Lenovo, Panasonic, Toshiba en Yanec. 

Laptop accu kopen

Als je zelf een accu kan vervangen, bespaart dit flinke kosten. Het is niet de moeilijkste klus in de wereld. Zoek je laptop op in Google met dan daarachter ‘accu vervangen’. Vaak staan er genoeg artikelen hoe je dit kan doen. Op Youtube staan ook genoeg tutorials hoe je dit moet doen. Doe dit wel voorzichtig! 

Accu laptop laadt niet op, je weet nu wat je moet doen!

Je weet nu wat je moet doen als je laptop accu niet meer oplaadt. Ga eerst na of je accu daadwerkelijk stuk is. Mocht die echt stuk zijn, ga dan naar de Laptop accu artikelen en vind daar de juiste accu. 

Is het jou gelukt? Laat het hieronder in de reacties achter!

Wat is de oorzaak dat een laptop accu niet meer oplaadt

Dat de laptop accu niet meer oplaadt kan verschillende oorzaken hebben. Wil je op zoek gaan naar de oorzaak? Bekijk dan de onderstaande veelvoorkomende problemen waardoor de accu niet meer laadt.

 • De accu is stuk

Als de adapter nog na behoren functioneert en als een nieuwe adapter hetzelfde probleem heeft, dan is de accu defect. De meeste fabrikanten leveren een diagnosesoftware bij je laptop, hiermee kun je je status van de accu bekijken. Als uw laptop accu al enkele jaren oud is, is de kans groot dat die versleten is of stuk is. 

 • De adapter is stuk

Het is ook mogelijk dat de laptop accu niet meer oplaadt wegens een defecte adapter. De adapter kan de laptop soms wel opladen, maar heeft geen vermogen om de accu van de laptop op te laden. Mocht de laptop adapter helemaal defect zijn, zal de accu leeglopen en vervolgens zal de laptop helemaal niet meer aangaan. 

 • De BIOS is niet geüpdatet

Als je net een nieuwe accu heb aangeschaft of een nieuwe versie van Windows heb geïnstalleerd en de accu werkt nog steeds niet? Het is mogelijk dat je BIOS update uitvoert en dan krijg je de accu weer aan de praat.

 • De laptop is verkeerd ingesteld

Bij sommige merken hebben ze de instelling dat de accu maar maximaal 80% kan worden opgeladen. Op deze manier kan de batterij van je laptop langer meegaan. Deze instelling kun je meestal aanpassen in de software. Als je deze optie uitschakelt, kun je laptop accu maximaal opladen.

 • Laptop accu is niet gekalibreerd

Als je een nieuwe accu hebt aangeschaft kan het zo zijn dat de accu eerst nog moet worden gekalibreerd. Laat eerst de accu tot ongeveer 10% leeglopen. Vervolgens laadt je het weer op totdat hij vol is. Vervolgens laat je de accu weer leeglopen. Herhaal dit enkele keren totdat hij de 100% haalt.

 • De ACPI drivers moeten worden geüpdatet.

Voornamelijk bij Windows laptops zijn er altijd ACPI drivers nodig om een je batterij goed op te kunnen laden (voornamelijk bij nieuwe laptops). 

 • Ingang van de laptop is defect. 

De plek waar je de adapter in je laptop aansluit, is grotendeels het kwetsbaarste gedeelte van je laptop. Dit kan bijvoorbeeld beschadigd zijn of versleten. Als je de oplader erin doet, brandt er een lichtje op je laptop. Zo kun je zien of je laptop aan het opladen is. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het zijn dat de ingang van je laptop oplader stuk is. Als hierdoor het laptop adapter stekkertje geen contact maakt laadt je laptop accu niet op.

1 gedachte over “Laptop accu laadt niet meer op! Wat nu?”

 1. Hp probook 440 s6 Laptop wilt niet opstarten. Indien adapter aangesloten wordt gaat het indicatie lampje ongeveer 5 seconden samen met capslock en powerknop aanbranden en vervolgens weer uit en dit blijft hij herhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.